вівторок, 6 жовтня 2015 р.

Пампушки

7 жовтків, 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 2 склянки молока, 100 г дріжджів, цедра половини лимона, борошна - скільки забере, 1 л олії для смаження.

Для начинки можна взяти будь-який джем, перетерту троянду або перетертий мак з гріхами.
Дріжджі з ложкою цукру і ложкою борошна розведіть у теплому молоці. масло
розітріть з цукром і жовтками. Влийте розчин з дріжджів, всипте пересіяне борошно (бажано щоб борошно було кімнатної температури), додайте лимонну цедру і замісіть пухке тісто. Накрийте рушником і поставте у тепле місце. Коли тісто збільшиться в об'ємі у два рази, його знову замісіть і відставте, щоб знову підійшло.
Після того на посипану борошном стільницю викладіть частину тіста, розкачайте його шаром 1 см. Виріжте кружельця . У кружельця покладіть начинку і заліпіть їх. Пампушки накрийте рушником і поставте, щоб підійшли. Олію добре розігрійте і смажте у ній пампухи. Готові пампушки можна посипати цукром-пудрою або залити помадкою з цукру, води і лимонного соку.



Смачного та веселого Різдва!

Немає коментарів:

Дописати коментар